Hur värderas läkemedel? Reformer för bättre beslut och användning

Fredag 22 november leder jag detta seminarium på SNS (kl 0930-1230), som också markerar slutet på deras forskningsprogram ”Värdet av nya läkemedel”.

Värdet av läkemedel beror på hur de bidrar till en effektiv och säker behandling ur patientens, sjukvårdens och samhällets perspektiv. Beslut om hur vi introducerar och använder läkemedel påverkar även incitament för forskning och innovation. Hur värderas nyttan av läkemedel av ansvariga beslutsfattare? Och hur kan vi förbättra dagens politik?

Ett antal forskare har på SNS initiativ undersökt ett flertal frågeställningar med stor betydelse för hälso- och sjukvården. I programmets slutrapport presenteras övergripande slutsatser och policyförslag för hur vi kan förbättra dagens beslut om användning av läkemedel, både de läkemedel som finns idag och de nya läkemedel som kommer ut på marknaden. Författare är hälsoekonomerna BENGT JÖNSSON och KATARINA STEEN CARLSSON.

Rapporten presenteras vid en konferens där den kommenteras av ledande beslutsfattare inom svensk hälso-, sjukvårds- och läkemedelspolitik.

Tryck på den orange knappen med vita pilen så kan du lyssna på hela seminariet:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/121353236″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.