Tidskriften Evidens

Under perioden november 2009 – juni 2011 var jag chefredaktör för tidskriften Evidens, som ges ut av läkemedelskommittén i Stockholms läns landsting.

Så här beskriver SLK själv tidskriften:

”Evidens, medicin och läkemedel är namnet på Stockholms läns läkemedelskommittés tidning, som lanserades 2010 och utkommer med sex nummer om året.

Tidningen trycks i omkring 7700 exemplar. Målgruppen är i första hand förskrivare men tidningen distribueras brett inom Stockholms läns landsting.

Varje nummer har ett tema och innehåller också avdelningar för riktlinjer och behandlingsstrategier, aktuella svenska och internationella nyheter, nya läkemedelsstudier och aktuell läkemedelsstatistik. Tidningen innehåller också en ledare, en kalendersida med aktuella evenemang med mera.

Tidningen ingår i en internationell medlemsorganisation, The International Society of Drug Bulletins (ISDB), som grundades 1986 med stöd av WHO:s Europakontor. Syftet med ISDB är att stödja kommittétidningar, som för att bli medlemmar måste vara redaktionellt och ekonomiskt oberoende från kommersiella intressenter och ha ett högkvalitativt innehåll.

I redaktionen för Evidens ingår läkare, apotekare och medicinjournalister.”

Under min tid som chefredaktör gav vi ut de nio första utgåvorna av Evidens – tom nr 3 2011.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.