Apple och ResearchKit ger forskningen en rejäl spark i baken

Hundratals miljoner människor använder en Iphone varje dag – över hela världen. Företaget har sedan starten sålt 700 miljoner telefoner. Med ResearchKit kan forskare enkelt skapa appar som utnyttjar Iphones processorer och sensorer för att samla in nya typer av information och uppgifter på ett sätt som inte varit praktiskt möjligt förut.

Exempelvis hade 11 000 personer anmält sitt intresse för en kardiovaskulär studie vid Stanford University, bara 24 timmar efter att den aktuella appen hade släppts.

Snacka om att snabbt och enkelt kunna samla in RWE, ”real world evidence”. Användaren kan själv styra vilka studier man vill deltaga i, och vilken information man vill dela med sig av. Eftersom jag själv kan se all information telefonen samlar in blir det möjligt för mig själv att se hur jag själv mår och se eventuella samband mellan mina sjukdomar, min motion och min diet.

Läs hela blogginlägget på Läkemedelsvärlden.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.